DLO in 2025

D(L)Osti goes Bollywood

Stichting Dosti is een Hindoestaanse culturele organisatie die bruggen wil slaan tussen verschillende maatschappelijke groepen. Daarbij ligt de nadruk op kunst en cultuur. Ook willen zij cultuur overbrengen op jongeren en tegelijkertijd deze cultuur aan de Haagse gemeenschap meegeven. Muziek, dans en theater zijn hierbij bindende factoren.

Muzikale samenwerking

Stichting Dosti werkt regelmatig samen met hun eigen muziek- en dansgroep met internationale achtergronden. De muziekgroep heeft veel percussie en danseressen. Het Dosti-orkest geeft ieder jaar een voorstelling in theater Diligentia in Den Haag. De vorige editie hebben zij samengewerkt met het Zuid-Hollands Symfonieorkest.

Nu is de eer aan het Dutch Ladies Orchestra. Stichting Dosti heeft voor 2025 het DLO gevraagd om hun concert samen met hen te doen. De voorstelling zal ook staan in het kader van internationale vrouwendag.

Doe jij mee?

Hier vind je meer informatie over:

Hindi filmindustrie, beter bekend als Bollywood, is de Indiase filmindustrie in Bombay (Mumbai). De naam Bollywood is een samentrekking van Bombay en Hollywood. India heeft de grootste filmindustrie ter wereld, gemeten naar het aantal geproduceerde films. Mensen uit de hele wereld komen acteren en werken in Bollywood.