Daphne Wesseling

Portret van Daphne Wesseling

Soliste bij Think Girl Power is saxofoniste Daphne Wesseling (1998). Zij gaat soleren in het uitdagende eerste deel Fire in the Earth uit het concert voor altsaxofoon en orkest van David Maslanka en het swingende Saxpack van Otto M. Schwarz, waarbij ze naast de altsaxofoon ook de sopraansaxofoon speelt. 

Daphne begon op 6-jarige leeftijd op blokfluit en maakte al snel de overstap naar de saxofoon. In 2016 begon ze aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle bij docent Johan van der Linden. Ze geeft saxofoonles op diverse plekken in het land en is inmiddels veelvuldig te vinden op het podium: als solist of samen met saxofonist Julian van der Linden met wie zij Duo di Alloro vormt. 

Dirigent Marcella van der Heijde wil graag jong talent de kans geven om met het Dutch Ladies Orchestra als solist op te treden. Al snel kwam zij bij Daphne terecht, die toen in 2020 toen de eerste plannen werden gemaakt nog conservatoriumstudent was. Door alle coronamaatregelen kan Think Girl Power uiteindelijk pas in 2023 plaatsvinden.

“Ik ben blij dat Daphne nog steeds bereid is om bij ons als solist op te treden”, aldus Marcella. “De veelzijdigheid en souplesse in het spel van Daphne zijn een lust om naar te luisteren en kijken. Bij de twee uitdagende stukken waarin zij soleert, hoor je alle facetten van de saxofoon voorbij komen.”